רכזת המגמה: נועה פריימן
תוכנית הלימודים משלבת מחד היכרות היסטורית, אמנותית, קונספטואלית עם עולם הקולנוע, הטלוויזיה והטכנולוגיה העומדת מאחוריהם, ומאידך מכשירה את התלמיד באופן מקצועי, כך שיהיה באפשרותו ליישם את הידע במעשה היצירה.
השאיפה היא ליצור אינטגרציה בין התיאוריה לפרקטיקה, בין החלום לפעולה ולהגשמה. האינפורמציה הטכנית לא תועבר בצורה של הרצאות פרונטליות, כי אם תלווה בהדגמות במעבדה, בחדר מחשב, במבט לתוך המכשירים. לאורך כל זמן הלימודים יוקרנו סרטים מסוגים שונים (מתוך סרטי הקלאסיקה הקולנועית, סרטים דוקומנטריים העוסקים בטכנולוגיה ועוד). בנוסף נצפה ונלמד מתוך פרסומות בעלות ייחוד רעיוני או שיש בהם שימוש מיוחד בטכנולוגיה, וידאו –ארט, וידאו קליפים יוצאי דופן וכיו”ב מכל זרם, תוך ניסיון להבין כיצד נוצרו קונספטואלית וטכנית.
בנוסף ניפגש עם אנשים שעושים את הקולנוע, אנשים שיוצרים את הטלוויזיה.
חשוב לזכור, כי הבנה טכנולוגית אינה מביאה בהכרח לתוצאה אמנותית טובה יותר, אך אין ספק, כי ראייה רחבה מאפשרת לגבש אסטרטגיה של פעולה. כאשר הבסיס הזה, שנראה לעיתים מאיים או משעמם, יהפוך ידידותי למשתמש, מובן והגיוני, תוכל הטכנולוגיה לשרת את התלמידים מבלי להוות מכשול ותהפוך למנוף משמעותי, מעשי ויישומי של רעיונותיהם וחלומותיהם.
זוהי מגמה המותאמת לתלמיד תוך התנסות בעבודה קבוצתית ולא עבודה אינדיוידואלית.
תלמידי המגמה ניגשים לבחינת בגרות בקולנוע ברמה של 5 יח”ל.
עם סיום הלימודים נפתחות בפני הבוגרים מגוון אפשרויות ללימודי המשך לפי יכולתם, במגמות הקולנוע באוניברסיטאות, בשירות צבאי ביחידות יוקרתיות כגון: דובר צה”ל, גלי צה”ל, יחידות ההסרטה וכו’.